Nieuwsberichten

Werken spoorwegovergang Steenweg op Gierle

 
 
Picture of Linsey Deceulaer
Werken spoorwegovergang Steenweg op Gierle
by Linsey Deceulaer - Thursday, 16 March 2017, 9:54 AM
 

Beste cursist

 

Aan de spoorwegovergang met de Steenweg op Gierle is een verzakking vastgesteld aan de riolering. Om dit te kunnen herstellen zullen de sporen aan de spoorwegovergang door Infrabel moeten weggenomen worden. Aquafin, Infrabel en Stad Turnhout zullen samen de werken uitvoeren.

 

Vanaf woensdag 29 maart zal Eandis al een voorbereidend werk uitvoeren waardoor de Spoorwegstraat aan de kruising met de Ieperstraat doodlopend wordt. Verkeer van de Spoorwegstraat kan wegrijden via de Ieperstraat, Albert van Dyckstraat en de Rubensstraat.

 

Vanaf vrijdag 31 maart 9 uur wordt de spoorwegovergang afgesloten om de verzakking te herstellen. De werken zijn gepland tot en met 28 april.

Tijdens de werken zijn volgende maatregelen van toepassing:

  • De Steenweg op Gierle wordt doodlopend aan de spoorwegovergang voor alle verkeer, ook  voor voetgangers en fietsers.
  • De Duinenstraat en Kadasterstraat worden doodlopend aan het kruispunt met de Steenweg op Gierle voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers kunnen passeren.
  • In een deel van de Duinenstraat en de Kadasterstraat geldt een parkeerverbod.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de spoorweg oversteken aan de Merodelei of de Oud-Strijderslaan.
  • Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via Kempenlaan, Steenweg op Antwerpen, de Merodelei, Spoorwegstraat en omgekeerd.
  • Verkeer van de Spoorwegstraat kan wegrijden via de Ieperstraat, Albert van Dyckstraat en de Rubensstraat.
  • Verkeer van de Duinenstraat, Volksplein, Boomstraat, Bergstraat, Tuinstraat en Zandstraat kan rijden via de Onze Lieve Vrouwstraat.


Van 1 april tot 10 april rijden er geen treinen. De NMBS voorziet een alternatieve busdienst. Voor informatie over vertrektijden en – haltes kunt u terecht op: www.nmbs.be. Informatie over vertrektijden en –haltes van De Lijn vindt u op: www.delijn.be .

De planning van wegenwerken is altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Voor de laatste informatie en een kaart met de omleidingen kunt u terecht op: www.turnhout.be/wegenwerken.

Met vriendelijke groet
CVO Horito